شبکه وایرلس wireless (شبکه بی سیم) چیست؟

شبکه وایرلس یا شبکه بی سیم به تکنولوژی ارتباطی اطلاق می شود که در آن از امواج رادیویی ، مادون قرمز و مایکروویو ، به جای سیم و کابل ، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده می شود. از میان این دستگاه ها می توان پیغامگیرها ، تلفن های همراه ، کامپیوتر های قابل حمل ، شبکه های کامپیوتری ، دستگاه های مکان یاب ، سیستم های ماهواره ای و PDA ها را نام برد. تکنولوژی Wireless به سرعت در حال پیشرفت است و نقش کلیدی را در زندگی ما در سرتاسر دنیا ایفا می کند. 

خدمات شبکه های بی سیم Wireless

مزایا و معایب راه اندازی شبکه وایرلس

شبکه وایرلس در مقایسه با شبکه کابلی دارای برتری ها و نقطه ضعف هایی است که در ذیل به آنها اشاره می گردد.

راه اندازی آسان: راه اندازی شبکه های وایرلس به علت اینکه نیاز به نصب داکت و پریز و کابل کشی ندارد با سرعت و سهولت بیشتری راه اندازی می شود.

قابلیت تحرک: در سیستم های کابلی امکان حرکت و جابجایی وجود ندارد. دستگاه ها برای اتصال به شبکه باید در کنار پریز ها قرار بگیرند. در شبکه های بی سیم به علت اینکه اطلاعات از طریق امواج منتقل می شوند می توانند براحتی در منطقه هایی که تحت پوشش قرار دارد به شبکه متصل گردیده و حرکت کنند.

قابلیت گسترش آسان: در سیستم کابلی برای اضافه کردن کلاینت ها باید برای آنها کابل جداگانه کشیده و پریز نصب گردد. اما در سیستم وایرلس اضافه کردن کلاینت تنها با قرار دادن کارت شبکه وایرلس بر روی سیستم ها و یا استفاده از دستگاه هایی که به این سیستم مجهز هستند انجام می پذیرد.

پوشش فواصل بالا: کابل های زوج سیم بهم تابیده حداکثر تا فاصله ۱۰۰ متر امکان ارسال اطلاعات را دارند. فیبر نوری هم برای فواصل بالا علاوه بر پر هزینه بودن دشواری خاص خود را دارد که در فواصل خیلی بالا این مسئله خود را به شدت نشان می دهد. با کمک سیستم وایرلس به راحتی می توان فواصل تا ده ها کیلومتر را به هم متصل نمود.

عدم برخورد به مشکلات کابل کشی: کابل کشی در برخی مکان ها مانند اماکن تاریخی، اجاره ای، مرتفع و امثالهم دردسر ساز می باشد. در چنین مکان هایی کابل کشی منجر به تخریب اماکن شده و یا ممکن است با مخالفت افراد روبرو گردد. با کمک فناوری وایرلس تنها با نصب یک دستگاه شبکه برقرار می گردد.

سرعت: نرخ ارسال و دریافت در شبکه های کابلی بسیار بالاتر از شبکه های بی سیم می باشد. با پیشرفت تکنولوژی مرتب به سرعت های انتقال بالاتری دست یافته می شود اما همزمان با آن سرعت انتقال اطلاعات در سیستم های کابلی نیز افزایش می باشد و همواره دارای نرخ بالاتری از وایرلس می باشد.

امنیت: امنیت اطلاعات در سیستم کابلی بسیار بالا می باشد. برای نفوذ به این سیستم باید بتوان بصورت فیزیکی به نود های شبکه دسترسی پیدا کرد و تنظیمات مربوط به امنیت شبکه را نیز خنثی نمود اما در سیستم های وایرلس به علت انتشار اطلاعات در فضا از امنیت پایین تری برخوردار می باشد.

پایداری: سیستم شبکه مبتنی بر کابل به نسبت شبکه وایرلس از پایداری بالاتری برخوردار است و کمتر دچار مشکلات و قطعی و وصلی می گردد.

هزینه بالاتر: تجهیزات شبکه کابلی از قیمت پایین تری نسبت به راه اندازی شبکه وایرلس برخوردار می باشد.

تجهیزات مورد استفاده در شبکه های بی سیم

رادیو وایرلس: این دستگاه وظیفه تبدیل اطلاعات به امواج رادیویی و بالعکس را بر عهده دارد. این وسیله از یک برد الکترونیکی که پردازش اطلاعات را بر عهده دارد و یک رادیو که اطلاعات را به امواج تبدیل می کند تشکیل شده است و در یک محفظه بسته می شود.

آنتن: دستگاه های وایرلس برای ارسال و دریافت اطلاعات نیاز به آنتن دارند. آنتن ها در انواع مختلفی ساخته می شوند و دارای قدرت و زاویه های تابش متفاوتی می باشند. انواع مختلف آنتن شامل موارد زیر می شود.
Dish , Parabolic, Sector, Omni, Yagy, Flat panel, Grid

پیگتیل Pigtail: کابلی است که وظیفه انتقال اطلاعات را از رادیو به آنتن بر عهده دارد.

کابل Cable: کابل های مورد استفاده در راه اتدازی شبکه وایرلس شامل LMR400, RG58, RG213 و مدل های دیگر می باشد. نوع کابل در ایجاد افت در ارسال و دریافت اطلاعات نقش مهمی بازی می کند.

کانکتور Connector: کابل برای اتصال به آنتن و رادیو از طریق کانکتور متصل می شود که شامل انواع مختلفی میباشد. از آن جمله میتوان به N-Type Male/Female, SMA,MMC, MMCX, Reverse اشاره کرد.

سوالات متداول

هزینه نهایی نصب و راه اندازی شبکه وایرلس بستگی به معیار های مختلفی از جمله محیط ساختمان یعنی شبکه داخلی و خارجی دارد ولی مجموعه فناوران ارتباطات توانا این اطمینان را به شما می دهد که کمترین هزینه را برای این کار در نظر بگیرید .

مجموعه فناوران ارتباطات توانا با در اختیار داشتن سال ها تجربه در زمینه نصب و راه اندازی وایرلس و همچنین استفاده ار کادری مجرب در این حوره توانسته رضایت مشتریان گرامی را بدست آورد .

نوشته ها و مطالب مرتبط

mimosa c5c specrumanalyzer
رفع محدودیت فرکانس میموسا C5C فول لایسنس

رفع محدودیت فرکانس Mimosa C5C چنانچه در انتخاب فرکانس روی دستگاه c5c دچار محدودیتی باشید، می توان بعد از لاگین در سایت mimosa.co و ایجاد حساب کاربری در بخش unlock کد فعال سازی را دریافت کرد. موقع ایجاد اکانت از کشورهای دلخواه میتوان استفاده کرد ولی بطور پیش فرض یک سری محدودیت های فرکانسی روی…

بیشتر بخوانید
میکروتیک Cap ac

اکسس پوینت روتر میکروتیک مدل cAP ac اکسس پوینت میکروتیک مدل CAP ac با نام تجاری RBcAPGi-5acD2nD یکی از اکسس پوینت های قدرتمند شرکت محبوب میکروتیک است. این اکسس پوینت امکان نصب به صورت سقفی و یا بر روی دیوار را دارد. cAP ac برخلاف دیگر رقبا نه تنها از زیبای محیط شما نمیکاهد، بلکه به دلیل…

بیشتر بخوانید
mimosa c5c
MIMOSA C5c-آشنایی با رادیو وایرلس میموسا

رادیو وایرلس میموسا مدل Mimosa C5C MIMOSA C5c در ارتباطات PTP يک لينک با کارايي بسيار بالا با ظاهر مجتمع و با يک سوم قيمت لينکهاي بي سيم مشابه و قابلیت جایگزینی با فیبرنوری را ارائه  می نماید. رنج فرکانس عريض آن از فرکانس ( 4.9-6.4 ) گيگاهرتز مي تواند به شما کمک کند خارج از اسپکتروم بسيار شلوغ…

بیشتر بخوانید
مفاهیم کلی در شبکه وایرلس

  سیگنال Signal امواج الکترومغناطیسی که داده را از نقطه ای به نقطه دیگر حمل میکنند. فرکانس Frequency تعداد تکرار یک سیگنال در واحد زمان محدوده فرکانسی Frequency band بخشی از طیف فرکانسی که سیگنال در آن قرار داده شده، داده ارسال میشود. پهنای کانال Bandwidth فاصله بین پایینترین و بالاترین فرکانس در طیف فرکانسی…

بیشتر بخوانید
WPA3 پروتکل امنیتی جدید

در سال اخیر، یک آسیب پذیری شناخته نشده ی وایرلس کلیه شبکه های پیشرفته مبتنی بر استانداردهای WPA و WPA2 را تحت تاثیر قرار داد و امکانی را برای هکرها فراهم نمود که ترافیک تبادل شده میان کامپیوترها و اکسس پوینت های وایرلس را شنود کنند. علی رغم اینکه از پروتکل WPA2 و رمزنگاری AES استفاده می کردند. پروتکل WPA2 از سال 2004 تا الان در حال استفاده بوده و WPA3 خصوصیات امنیتی آنرا ارتقاء داده است.

بیشتر بخوانید